Dr. Kozmáné Gadus Mária vagyok. 1981-ben szereztem diplomát Budapesten a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem Főiskolai Karán, azóta dolgozok védőnőként Debrecenben. Szerencsésnek érzem magam, hogy olyan munkát végezhetek, melyben minden nap örömöm telik. Az évek folyamán nagyon sok kisbaba érkezését, majd növekedését figyelhettem meg. Munkám fantasztikus és kiapadhatatlan tapasztalatgyűjtési lehetőség, pozitív élményekkel és visszajelzésekkel. Jelen lehetek a kisbaba várásánál, nyomon követhetem, megfigyelhetem és segíthetem fejlődésüket és alakulásukat.

Négy saját gyermek élménye gazdagítja életemet és szakmai tudásomat. Férjemmel 3 kislány és egy kisfiú szülei lehetünk, és ők immár felnőtt emberek… (hihetetlen)!

Gyermekeimnek köszönhetően személyesen átélhettem többször a várandósság-születés-nevelés minden örömét és nehézségét. Megtanultam, hogy az életben nehezen valósíthatók meg a szakirodalomban és tanácsadó könyvekben foglaltak (..és a kisbabák nem is olvassák ezeket..) A kezdő szülők minden hibáját elkövettem én is, majd úgy gondolom, hogy egyre rutinosabban haladtam előre, mind a gyermeknevelés, mind az anyaság útján.

A mindennapos tapasztalati ismereteken túl tanulással is bővítettem tudásomat. Posztgraduális képzés keretében családgondozói diplomát szereztem Budapesten. Hallgattam családterápiás, gyermekpszichológiai kurzusokat. Részt vettem számos szoptatássegítő tanfolyamon, megismertem a modern irányzatok ajánlásait, ezeket saját megfigyeléseimmel egészítettem ki. Megismerkedtem az alternatív gyógyítás néhány lehetőségével, homeopathiát, gyógynövény ismeretet is tanultam.

Mindazzal, amivel rendelkezem (életről, családról, párkapcsolatról, babavárásról és nevelésről), szeretnék segítséget adni anyaságod megéléséhez és megvalósításához:
- szakmai kontrollt, hogy tényleg rendben van-e minden,
- és lelki támogatást az érzéseidben.

Szívesen látlak Téged is tanácsadásomon!